Utusan Online
Untitled Document
 
  Kumpulan utusan        Hubungi Kami              Jom Iklan!              Arkib Berita


Keputusan pertama


KEPUTUSAN rasmi Pilihan Raya Umum ke-12 yang pertama diketahui pada pukul 7.50 malam apabila calon Barisan Nasional (BN), Joseph Salang Anak Gandum diumumkan memenangi kerusi Parlimen Julau di Sarawak.

Tak sabar mengundi


BUKAN sahaja pengundi tidak sabar mengundi malah petugas pilihan raya juga bersemangat untuk membantu mereka menunaikan tanggungjawab.

Kecoh semak dua kali


PROSES pengundian di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Taman Connaught, Kuala Lumpur kecoh apabila pengundi terpaksa menyemak nombor siri dan nombor saluran dua kali.

Subahan calon dua dalam satu


DALAM kesibukan berkempen, Menteri Besar Selangor masih mampu melawak apabila menyifatkan Datuk Subahan Kamal sebagai calon ‘dua dalam satu’ yang begitu dalam maknanya.

DUN Sungai Burung edar 15,000 risalah


PUSAT Perkhidmatan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Burung mengedar sebanyak 15,000 risalah kepada pengundi sebagai salah satu cara berkempen pada saat-saat akhir.

Pemandu lori dipukul langgar bendera


KUALA TERENGGANU 5 Mac – Seorang pemandu lori cedera di lengan tangannya selepas dipukul oleh sekumpulan lelaki dipercayai penyokong Pas kerana lorinya melanggar bendera yang dipasang merentangi jalan raya di hadapan pasar Kampung Kedai Buluh, di sini semalam.

Cek palsu: Redland buat laporan polis


KOTA BHARU 5 Mac - Ketua Pegawai Eksekutif Redland Holding Bhd., Datuk Ismail Hassan hari ini membuat laporan polis berikutan kewujudan cek palsu yang dikeluarkan atas nama syarikat tersebut yang telah dikesan diberikan kepada beberapa imam di seluruh negeri ini.

Najib hargai sokongan kaum ibu


DALAM kesibukan memenuhi atur cara ketika bertemu rakyat di Sarawak, Datuk Seri Najib Tun Razak masih sempat berjenaka mengenai isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.

Antara langau dan garam


Kempen pilihan raya umum menyaksikan Menteri Besar Negeri Sembilan antara pemimpin Barisan Nasional (BN) yang pandai ‘membahasakan’ pembangkang dengan sinikal sekali.

Gwo-Burne Loh pandai ambil peluang


CALON Parti Keadilan Rakyat (PKR) Parlimen Kelana Jaya, Gwo-Burne Loh menggunakan popularitinya sebagai orang yang bertanggungjawab merakam klip video V.K Lingam sebagai cara untuk berkempen.

DAP kutip derma semasa ceramah


MENGUTIP derma semasa ceramah yang selama ini menjadi amalan Pas kini menjangkit pula kepada rakan pembangkang DAP.

Panjat tangga temui penduduk


USAHA untuk merampas Parlimen Cheras yang dikuasai DAP sejak dua dekad lalu bukan mustahil jika ada strategi yang betul di pihak Barisan Nasional (BN).

Rahsia Kui Lun terus bertenaga


BUKAN senang hendak berkempen kerana silap haribulan, calon boleh pancit sebelum hari mengundi 8 Mac ini.

Rahsia cermin mata kelabu


KEMPEN calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Petaling Jaya Utara, Datin Paduka Chew Mei Fun sejak enam hari lalu sentiasa menjadi tumpuan pengundi tanpa mengira kaum.

Badruldin fasih Hokkien


SETIAP orang sememangnya memiliki bakat tetapi sesetengah lain memiliki bakat lebih sedikit, menyebabkan mereka ‘sedikit’ berbeza berbanding lain.

Lagi »


Error: E:\utusan\html\menarik_pilihanraya2008.htm is missing