08/04/2011

PM dekati masyarakat Cina

PM dekati masyarakat Cina

KUCHING 7 April - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini meluangkan masa kira-kira 40 minit bersama masyarakat berketurunan Cina di Padungan di sini.

Jalan Padungan merupakan destinasi pertama kunjungan mesra Perdana Menteri yang berjalan sejauh satu kilometer (km) menyusuri deretan kedai untuk bertemu para peniaga.

Mengiringi beliau ialah Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dan Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) Sarawak, Datuk Fadillah Yusof.

Beliau kemudiannya menziarahi penghuni Flat Belaga, Simi Ayur, 55, yang lumpuh separuh badan.

Agenda beliau diteruskan dengan kunjungan mesra ke atas penjaja di Pusat Makanan Song Kheng Hai sebelum bersarapan bersama calon BN Padungan, Sim Kiang Chiok.

Sewaktu berada di pusat penjaja berkenaan, beliau turut disapa oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang berada di situ untuk berkempen.

Sementara itu, seorang peniaga, Sin Chua Huat, 62, memuji kunjungan Perdana Menteri itu yang disifatkannya sebagai mesra rakyat.

Katanya, pendekatan sedemikian perlu diteruskan bagi membolehkan rakyat menyalurkan maklumat berkaitan masalah yang dihadapi mereka secara langsung.

Waktu SolatUtusan Online on Facebook


Kumpulan Utusan | Hubungi Kami | Jom Iklan | Terma & Syarat
© UTUSAN MELAYU (M) BERHAD, 46M, Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.