BN amal peruntukan sistematik


KUCHING 9 April - Manifesto pihak pembangkang untuk menjanjikan agihan peruntukan yang sistematik di setiap sekolah di Sarawak bukanlah sesuatu yang baru bagi kerajaan.

Projek baru buka peluang pekerjaan penduduk


SELANGGAU 9 April - Projek pembangunan tanah di Rascom Nanga Skuau di sini melibatkan pembangunan ladang getah dengan kos kira-kira RM17.11 juta akan membuka peluang pekerjaan kepada lebih 150 penduduk tempatan.

Pas ibarat 'ulama ikan'


SAMARAHAN 9 April - Pas boleh diibaratkan sebagai 'ulama ikan' yang biasanya hanya akan 'menghalalkan' sesuatu hukum sekiranya ia berpihak kepada parti itu.

Jangan terpengaruh janji pembangkang


JELI 9 April - Rakyat Sarawak diminta tidak terpengaruh dengan janji-janji manifesto pihak pembangkang kerana ia hanya bersifat retorik yang tidak mampu ditunaikan.

Murin mahu janji yang realistik


SIBU 8 April - Ketika mahu bertolak untuk mengikuti program kempen seorang calon di bandar ini, Utusan Malaysia terserempak dengan seorang gadis yang sedang asyik meneliti isi kandungan manifesto Barisan Nasional (BN) 2011 di sebuah lobi hotel.

Manifesto pembangkang bagaikan ulangi janji lama


KUCHING 8 April - Manifesto pembangkang pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 bagaikan mengulangi janji lamanya pada pilihan raya umum 2008 yang masih belum dipenuhi khususnya dalam aspek pemberian bantuan kewangan kepada rakyat.

Belum tentu ubah nasib rakyat -Tsu Koon


MIRI 8 April - Slogan 'Sarawak, Jom Ubah' yang digunakan oleh DAP pada pilihan raya negeri tidak semestinya menjanjikan masa depan yang lebih baik untuk rakyat.

Tinggalkan kebun untuk berkempen


SAMARAHAN 8 April - Warga emas, Raini Bujang, 61, dari Kampung Jaie dekat Sadong Jaya, hari ini meninggalkan kebunnya semata-mata mahu mengikuti kempen Barisan Nasional (BN).

Dominique Ng desak DAP tidak bertanding


KUCHING 8 April - Bekas Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) negeri, Dominique Ng mendesak calon DAP di kawasan Dewan Undangan (DUN) Padungan, Wong King Wei supaya tidak bertanding pada pilihan raya negeri Sabtu depan.

200 permit ceramah


KUCHING 8 April - Pihak polis meluluskan hampir 200 permit ceramah kepada parti-parti politik yang bertanding pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 dalam tempoh dua hari sejak hari penamaan calon, Rabu lalu.

Pembangkang gadai prinsip


KUCHING 7 April - Datuk Seri Najib Tun Razak membidas pembangkang kerana sanggup menggadai prinsip dalam sesuatu isu yang mungkin tidak menguntungkan mereka.

Sikap pembangkang bercelaru


KUCHING 7 April - Kecelaruan pembahagian kerusi di kalangan parti pembangkang pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 menjadi bukti bahawa mereka bukannya alternatif yang berdaya maju untuk menggantikan Barisan Nasional (BN), kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Najib ziarah warga kurang upaya


KUCHING 7 April - Gembira dan terharu, itulah yang hanya mampu diluahkan seorang warga kurang upaya apabila kediamannya di Flat Belaga MBKS dikunjungi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pagi ini.

PM dekati masyarakat Cina


KUCHING 7 April - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini meluangkan masa kira-kira 40 minit bersama masyarakat berketurunan Cina di Padungan di sini.

BN lancar manifesto pilihan raya


SIBU 7 April - Barisan Nasional (BN) hari ini melancarkan manifestonya untuk pilihan raya negeri Sarawak ke-10 dengan tekad terus menjamin masa depan rakyat bersama kepimpinan parti pemerintah tersebut.

Lagi »

Waktu SolatUtusan Online on Facebook


Kumpulan Utusan | Hubungi Kami | Jom Iklan | Terma & Syarat
© UTUSAN MELAYU (M) BERHAD, 46M, Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.